Hartige Taart Deeg Ah

Hartige Taart Deeg Ah

Hartige taart deeg Chefkokkie.NL
Hartige taart deeg Chefkokkie.NL from www.chefkokkie.nl
www.chefkokkie.nl

Ingrediëntenlijst:

Deeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels koud water

Vulling:

  • 200 gram spekjes
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Deeg:

Doe de bloem, boter en zout in een kom en snijd de boter met twee messen door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.

Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erin. Voeg het water toe en kneed alles snel tot een samenhangend deeg.

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bak de spekjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in kleine blokjes.

Bak de prei en paprika in het achtergebleven vet van de spekjes tot ze zacht zijn.

Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed hiermee een ingevette quichevorm.

Verdeel de gebakken spekjes, prei, paprika en geraspte kaas over de bodem van de taart.

Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Giet dit mengsel over de vulling in de taartvorm.

Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde:

Deze hartige taart bevat per portie ongeveer 450 calorieën, 25 gram eiwit, 30 gram vet en 15 gram koolhydraten.

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart bevat veel eiwitten uit de eieren en spekjes, wat helpt bij het opbouwen en herstellen van spieren. Daarnaast bevat de taart ook groenten zoals prei en paprika, die rijk zijn aan vitamines en mineralen. De slagroom zorgt voor een romige smaak, maar kan worden vervangen door een lichtere optie zoals kookroom of melk om het gerecht minder vet te maken.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 45 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *