Schwarzwalder Kirsch Taart Kopen

Schwarzwalder Kirsch Taart Kopen

schwarzwalder kirsch taart kopen
schwarzwalder kirsch taart kopen from sliderelevant.blogspot.com
sliderelevant.blogspot.com

Wat is Schwarzwalder Kirsch Taart?

Schwarzwalder Kirsch Taart is een heerlijke Duitse chocoladetaart, gevuld met kersen en slagroom. Het is een populaire taart in Duitsland en wordt vaak geserveerd op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. De taart heeft een rijke chocoladesmaak en de zoete kersen vormen een heerlijke tegenhanger. Schwarzwalder Kirsch Taart is ook in Nederland erg geliefd en kan worden gekocht bij verschillende bakkerijen en patisserieën.

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 pot kersen op sap
  • 500 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Chocoladeschilfers (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  3. Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel.
  4. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
  5. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en mix goed.
  6. Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en voeg het vanille-extract toe. Mix alles goed door elkaar.
  7. Vet een ronde bakvorm in en giet het beslag erin.
  8. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de taart volledig afkoelen.
  10. Snijd de taart horizontaal doormidden, zodat er twee lagen ontstaan.
  11. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
  12. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.
  13. Leg de onderste laag van de taart op een bord en besprenkel met een beetje van het kersensap.
  14. Verdeel de helft van de kersen over de taartbodem.
  15. Smeer een laag slagroom over de kersen.
  16. Leg de bovenste laag van de taart erop en herhaal de stappen met de rest van de kersen en slagroom.
  17. Bestrooi de taart eventueel met chocoladeschilfers voor een extra feestelijk effect.
  18. Zet de taart minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
  19. Serveer de Schwarzwalder Kirsch Taart gekoeld en geniet!

Voedingswaarde

Per portie (1/12 van de taart):

  • Calorieën: 450
  • Vetten: 25 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Schwarzwalder Kirsch Taart bevat antioxidanten uit de pure chocolade, die een positief effect kunnen hebben op de gezondheid. Daarnaast kunnen kersen bijdragen aan een gezonde spijsvertering en hebben ze ontstekingsremmende eigenschappen. Slagroom bevat calcium en vitamine D, wat goed is voor sterke botten. Het is echter belangrijk om deze taart met mate te consumeren, vanwege het hoge caloriegehalte.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *