Van Harte Gefeliciteerd Vrouw Taart

Van Harte Gefeliciteerd Vrouw Taart

Gefeliciteerd Vrouw Uit Taart Janknegtfineart
Gefeliciteerd Vrouw Uit Taart Janknegtfineart from janknegtfineart.nl
janknegtfineart.nl

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 200 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • Verse aardbeien
  • Verse frambozen
  • Verse blauwe bessen

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid de taartbodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder, vanille-extract en zout in een grote kom. Mix tot een glad beslag.

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Stap 2: Bereid de vulling

Klop de mascarpone, slagroom en poedersuiker in een kom tot een stevig mengsel.

Snijd de verse aardbeien in plakjes.

Stap 3: Vul de taart

Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal doormidden. Verdeel de helft van het mascarpone-slagroommengsel over de onderste helft van de taartbodem.

Leg de plakjes aardbei op het mascarpone-slagroommengsel.

Plaats de bovenste helft van de taartbodem op de vulling.

Bedek de bovenkant van de taart met het overgebleven mascarpone-slagroommengsel.

Stap 4: Decoreer de taart

Leg de verse frambozen en blauwe bessen op de bovenkant van de taart.

Bestrooi de taart met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 350 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat verse vruchten zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Deze vruchten zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die goed zijn voor je gezondheid. Ze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering en het verlagen van het risico op chronische ziekten. Daarnaast bevatten de mascarpone en slagroom in deze taart calcium, wat goed is voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bakken: 25-30 minuten
  • Totaal: 55-60 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *