Schwarzwalder Taart Zelf Maken
Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 250 milliliter slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 potje kersen op siroop
- chocoladeschaafsel
Bereidingswijze:
Stap 1: De Cake Bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de boter in een pan op laag vuur of in de magnetron. Doe de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en 3 eieren in een grote kom en mix tot een glad beslag.
Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag en mix opnieuw tot alles goed gemengd is. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Stap 2: De Vulling Maken
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Laat de kersen uitlekken en bewaar het sap.
Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen hebt. Besprenkel de onderste laag met wat kersensiroop.
Verdeel de helft van de slagroom over de onderste cake laag en verdeel hierover de helft van de kersen. Leg de bovenste laag cake er bovenop en herhaal de vorige stappen met de rest van de slagroom en kersen.
Stap 3: De Taart Afwerken
Bestrijk de zijkanten van de taart met een dun laagje slagroom. Garneer de bovenkant van de taart met de overgebleven kersen en bestrooi met chocoladeschaafsel.
Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Voedingswaarde:
Portie: 1 plakje taart
Calorieën: 350
Vetten: 20 gram
Koolhydraten: 40 gram
Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Hoewel Schwarzwalder taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart een positief effect hebben op onze stemming. Het eten van iets lekkers kan ons gelukshormoon dopamine vrijmaken en ons een goed gevoel geven.
Daarnaast bevat de taart ook kersen, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. Kersen kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de slaapkwaliteit.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totaal: 2 uur
Geniet van je zelfgemaakte Schwarzwalder taart!