Shoarma Taart Bladerdeeg

Shoarma Taart Bladerdeeg

Vegan Shoarma Recipe vegan
Vegan Shoarma Recipe vegan from www.reddit.com
www.reddit.com

Ingrediënten:

  • 500 gram shoarmavlees
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een beetje olie in een pan en bak het shoarmavlees op middelhoog vuur tot het gaar is. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.

3. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en paprika toe aan dezelfde pan en bak deze tot ze zacht zijn.

4. Voeg het shoarmavlees weer toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper.

5. Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.

6. Verdeel het shoarmamengsel over de bodem van de taartvorm.

7. Klop de eieren los in een kom en meng ze met de crème fraîche. Voeg zout en peper toe naar smaak.

8. Giet het eimengsel over het shoarmamengsel in de taartvorm.

9. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant.

10. Bak de shoarma taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

11. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt van de taart
Calorieën: 350
Vetten: 20g
Koolhydraten: 25g
Eiwitten: 18g

Gezondheidsvoordelen:

Deze shoarma taart bevat veel eiwitten en groenten, waardoor het een voedzame maaltijd is. Het shoarmavlees is een goede bron van eiwitten en bevat ook ijzer en vitamine B12. De groenten in de taart leveren vezels, vitamines en mineralen. Bladerdeeg bevat weliswaar wat meer vet, maar kan af en toe geen kwaad als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *