Hartige Taart Met Bladerdeeg En Creme Fraiche

Hartige Taart Met Bladerdeeg En Creme Fraiche

Heerlijke gehakttaart van bladerdeeg Lekker en Simpel Lekker eten
Heerlijke gehakttaart van bladerdeeg Lekker en Simpel Lekker eten from www.pinterest.se
www.pinterest.se

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gram champignons, in plakjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • Peper en zout naar smaak
  • Een handvol verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2: Spek en ui bakken

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Voeg vervolgens de gesnipperde ui toe en bak deze mee tot deze glazig is.

Stap 3: Champignons en knoflook toevoegen

Voeg de plakjes champignons en fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak deze mee tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: Bladerdeeg in de taartvorm leggen

Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.

Stap 5: Spek, ui en champignons verdelen

Verdeel het spek, ui en champignonmengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.

Stap 6: Eieren en creme fraiche mengen

Klop in een kom de eieren los en meng ze met de creme fraiche. Voeg de fijngehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 7: Ei en creme fraiche mengsel over de taart gieten

Giet het eieren en creme fraiche mengsel gelijkmatig over de taartvorm.

Stap 8: Kaas strooien

Strooi de geraspte kaas over de taart.

Stap 9: Bakken in de oven

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 10: Serveren

Laat de taart eventjes afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de hartige taart met een frisse salade.

Voedingswaarde:

Deze hartige taart bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Eiwitten: 12 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart bevat veel eiwitten en kan een goede bron van energie zijn. Champignons bevatten ook veel vitamines en mineralen, zoals vitamine D en kalium. Het gebruik van bladerdeeg en creme fraiche kan de taart wel wat calorierijker maken, dus geniet met mate.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • Totaal: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *