Taart Creme Maken

Taart Creme Maken

Recept Mascarpone Vulling Taart Peter Brown Bruidstaart
Recept Mascarpone Vulling Taart Peter Brown Bruidstaart from llirik6553530.blogspot.com
llirik6553530.blogspot.com

Ingrediënten:

Voor de crème:

– 500 ml melk

– 4 eidooiers

– 100 gram suiker

– 50 gram maïzena

– 1 vanillestokje

Voor de taart:

– 300 gram bloem

– 150 gram boter

– 100 gram suiker

– 1 ei

– snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

– Vet een taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem.

Stap 2: Het maken van het deeg

– Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed het geheel tot een soepel deeg.

– Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bedek hiermee de bodem en zijkanten van de taartvorm.

– Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg om te voorkomen dat deze gaat rijzen tijdens het bakken.

Stap 3: Het maken van de crème

– Verwarm de melk in een pan op laag vuur.

– Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het merg samen met het vanillestokje toe aan de melk en laat het geheel trekken.

– In een andere kom, klop de eidooiers samen met de suiker tot een lichtgele massa.

– Voeg de maïzena toe aan het eidooiermengsel en meng goed door.

– Verwijder het vanillestokje uit de melk en giet de melk langzaam bij het eidooiermengsel, terwijl je blijft roeren.

– Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het op laag vuur, terwijl je constant blijft roeren, totdat de crème dikker wordt.

– Haal de pan van het vuur en laat de crème afkoelen.

Stap 4: Het maken van de taart

– Bak het deeg in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het goudbruin is.

– Haal de taartbodem uit de oven en laat deze volledig afkoelen.

– Giet de afgekoelde crème in de taartbodem en strijk de bovenkant glad.

– Zet de taart in de koelkast en laat deze minstens 2 uur opstijven.

Voedingswaarde:

– Portiegrootte: 1 stuk taart

– Calorieën: 250

– Vet: 12 gram

– Koolhydraten: 32 gram

– Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Deze taartcrème is gemaakt met melk, wat een goede bron is van calcium en vitamine D. Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden, terwijl vitamine D helpt bij de opname van calcium in het lichaam.

– De crème bevat ook eidooiers, die rijk zijn aan voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine B12 en selenium. Vitamine A is belangrijk voor een gezonde huid en ogen, terwijl vitamine B12 essentieel is voor een goede werking van het zenuwstelsel. Selenium is een antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt.

– Maïzena, dat wordt gebruikt om de crème te verdikken, is een glutenvrij alternatief voor tarwemeel. Het is ook licht verteerbaar en kan helpen bij spijsverteringsproblemen.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bakken: 20 minuten

– Koelen: 2 uur

– Totale tijd: 2 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *