Spaanse Taart Ah
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 125 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 snufje zout
- 500 ml melk
- 100 gram suiker
- 4 eieren
- 30 gram maizena
- 1 citroen
- Poedersuiker voor de garnering
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2: Meng de bloem, boter, suiker, ei, vanille-extract en zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 3: Vet een taartvorm in met boter en bekleed deze met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Stap 4: Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 5: Verhit de melk in een pan op laag vuur.
Stap 6: Meng in een kom de suiker, eieren en maizena. Voeg het mengsel toe aan de warme melk en roer goed door.
Stap 7: Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan het mengsel. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
Stap 8: Giet het mengsel op de taartbodem en bak de taart nog eens 30 minuten in de oven.
Stap 9: Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen. Bestrooi de taart met poedersuiker voor de garnering.
Nutrition
Deze Spaanse taart bevat per portie ongeveer:
- Calorieën: 300
- Vetten: 15 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwitten: 6 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze Spaanse taart is niet alleen lekker, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. De citroen in het recept zorgt voor een boost aan vitamine C, wat goed is voor het immuunsysteem. Daarnaast bevat de taart ook calcium uit de melk, wat goed is voor sterke botten en tanden.
Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur en 30 minuten