Mascarpone Slagroom Aardbeien Taart

Mascarpone Slagroom Aardbeien Taart

Aardbeien mascarpone taart
Aardbeien mascarpone taart from aniekskitchen.nl
aniekskitchen.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500 gram aardbeien
  • Extra aardbeien en muntblaadjes ter decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem maken

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller tot ze fijn zijn. Smelt de boter in een pan op laag vuur of in de magnetron. Meng de gesmolten boter door de verkruimelde biscuitjes.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Stap 2: De vulling maken

Klop de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille-extract samen in een grote kom tot een glad mengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de mascarponevulling gelijkmatig over de bodem.

Stap 3: De aardbeien toevoegen

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de mascarponevulling. Druk de plakjes voorzichtig in de vulling zodat ze blijven zitten.

Stap 4: De taart opstijven

Zet de taart in de koelkast en laat hem minstens 4 uur opstijven. Het is het beste om de taart een hele nacht te laten opstijven, zodat de smaken goed kunnen mengen en de taart stevig wordt.

Stap 5: Decoreren en serveren

Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Garneer de taart met extra aardbeien en muntblaadjes voor een feestelijke uitstraling. Snijd de taart in punten en serveer hem gekoeld.

Voedingswaarde:

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 450
  • Vet: 30 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwit: 6 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze mascarpone slagroom aardbeien taart is een heerlijk dessert dat genoten kan worden bij speciale gelegenheden. Hoewel het niet het meest gezonde gerecht is, bevat het wel enkele voedingsstoffen.

Mascarpone is een romige kaas die rijk is aan vetten en eiwitten. Het bevat ook calcium, vitamine A en vitamine B12. Slagroom voegt extra romigheid toe aan de taart en bevat ook vetten en calorieën.

Aardbeien zijn een bron van vitamine C, vezels en antioxidanten. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 0 minuten
  • Totale tijd: 4 uur 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *