Spaghetti Taart Restjes

Spaghetti Taart Restjes

Spaghetti taart Elien's Cuisine Lekkere & eenvoudige recepten
Spaghetti taart Elien's Cuisine Lekkere & eenvoudige recepten from elienscuisine.be
elienscuisine.be

Overzicht

Ingrediënten

– Restjes spaghetti (ongeveer 400 gram)

– 4 eieren

– 200 ml melk

– 100 gram geraspte kaas

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 paprika, in blokjes gesneden

– 100 gram champignons, in plakjes gesneden

– Zout en peper naar smaak

– Olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig.

3. Voeg de paprika en champignons toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.

4. Klop in een grote kom de eieren los met de melk.

5. Voeg de restjes spaghetti toe aan het eimengsel en roer goed door.

6. Voeg de gebakken groenten toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar.

7. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

8. Vet een taartvorm in met olijfolie en giet het spaghetti mengsel erin.

9. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant van de taart.

10. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

11. Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

12. Serveer de spaghetti taart restjes warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 250

Vet: 10 gram

Koolhydraten: 20 gram

Eiwit: 15 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze spaghetti taart met restjes is een geweldige manier om restjes pasta op te maken en tegelijkertijd een voedzame maaltijd op tafel te zetten. De eieren en melk in het recept zorgen voor een goede bron van eiwitten, terwijl de groenten en kaas zorgen voor extra voedingsstoffen en smaak. Door de pasta opnieuw te bakken in de oven, krijgt het gerecht een knapperige textuur die heerlijk is om te eten. Bovendien is deze taart gemakkelijk te maken en kan hij worden aangepast met verschillende groenten en kruiden naar smaak.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *