Hartige Taart Voor 2 Personen

Hartige Taart Voor 2 Personen

Hartige taart met witlof en aardappel Lekker en Simpel
Hartige taart met witlof en aardappel Lekker en Simpel from www.lekkerensimpel.com
www.lekkerensimpel.com

Ingrediëntenlijst:

  • 150 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 1 ei
  • 150 gram spekjes
  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Voeg vervolgens het ei toe en kneed nogmaals goed door. Laat het deeg rusten in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Stap 2: Spekjes en groenten bakken

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes knapperig. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Voeg de ui en champignons toe aan de pan en bak ze mee tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: De taartvorm bekleden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter of olie. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: Vulling maken

Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gebakken spekjes, ui, champignons en geraspte kaas toe aan het eimengsel. Meng alles goed door elkaar.

Stap 5: Bakken

Giet het eimengsel in de taartvorm en zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig verdeeld is. Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

Een portie hartige taart (1/2 taart) bevat ongeveer:

  • Calorieën: 500
  • Vet: 30 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 20 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart bevat eiwitten en vezels uit de eieren en groenten, wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel en een goede spijsvertering. Daarnaast is het een bron van calcium door de geraspte kaas, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Het is ook een lekkere manier om groenten zoals champignons en ui toe te voegen aan je maaltijd.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • Totaal: 50 minuten

Geniet van deze heerlijke hartige taart voor 2 personen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *