Taart Met Kruimeldeeg Maken

Taart Met Kruimeldeeg Maken

Mascarponekwarktaart Met Kruimeldeeg En Fruit recept Smulweb.nl
Mascarponekwarktaart Met Kruimeldeeg En Fruit recept Smulweb.nl from www.smulweb.nl
www.smulweb.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 500 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld appels, peren, bessen)
  • 50 gram suiker (voor het fruit)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het kruimeldeeg. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een samenhangend geheel.

Stap 2: Het fruit voorbereiden

Schil het fruit en snijd het in stukjes. Meng het fruit met de suiker, maïzena en kaneel in een andere kom. Zorg ervoor dat het fruit goed bedekt is met de suiker en specerijen.

Stap 3: De taartvorm bekleden

Pak een taartvorm en vet deze in met boter. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de vorm. Druk het deeg goed aan zodat het stevig blijft zitten.

Stap 4: Het fruit vullen

Giet het fruitmengsel in de taartvorm met het kruimeldeeg. Verdeel het fruit gelijkmatig over de bodem.

Stap 5: Het deeg afmaken

Maak van het overgebleven kruimeldeeg kleine stukjes en verdeel deze over het fruit. Zorg ervoor dat het fruit volledig bedekt is met het deeg.

Stap 6: Bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de taart in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Stap 7: Serveren

Snijd de taart in stukken en serveer deze met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom. Geniet van je zelfgemaakte taart met kruimeldeeg!

Voedingswaarde:

Een portie taart met kruimeldeeg bevat gemiddeld ongeveer 300 calorieën. Het exacte aantal calorieën kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de portie.

Gezondheidsvoordelen:

Taart met kruimeldeeg kan een lekkere traktatie zijn, maar het is belangrijk om er met mate van te genieten vanwege het hoge suiker- en vetgehalte. Fruit is een gezonde toevoeging aan de taart, omdat het vezels, vitaminen en mineralen bevat. Het is echter nog steeds belangrijk om de taart met mate te eten en te combineren met een gezond en uitgebalanceerd dieet.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Totale tijd: 60 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *