Taart Maken Spelen

Taart Maken Spelen

Taart maken van sponzen. De slagroom is gemaakt van witte kit in een
Taart maken van sponzen. De slagroom is gemaakt van witte kit in een from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

Taartbodem:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Vulling:

  • 500 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, appels, peren)
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel vanille-extract

Topping:

  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • vers fruit ter decoratie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maak eerst de taartbodem. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed het geheel tot een stevig deeg.
  3. Vet een taartvorm in en bekleed de bodem met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  4. Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Maak ondertussen de vulling. Snijd het fruit in stukjes en meng het met de suiker, maïzena en vanille-extract.
  6. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem.
  7. Zet de taart terug in de oven en bak nog eens 30 minuten, of tot de vulling bubbelt en de taartbodem goudbruin is.
  8. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
  9. Klop de slagroom stijf met de suiker.
  10. Verdeel de slagroom over de afgekoelde taart en decoreer met vers fruit.

Voedingswaarde:

Per portie (100 gram):

  • Calorieën: 250
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 3 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat vers fruit, wat rijk is aan vitamines en mineralen. Fruit is goed voor de gezondheid en kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht. Daarnaast bevat deze taart ook vezels uit de bloem en het fruit, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Totaal: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *