Malteser Taart Dr Oetker

Malteser Taart Dr Oetker

malteser taart Google zoeken Malteser taart, Taart en Taart maken
malteser taart Google zoeken Malteser taart, Taart en Taart maken from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 200 gram Maltesers
  • 500 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix

Voor de topping:

  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem maken

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De vulling maken

Smelt 100 gram Maltesers in een pannetje op laag vuur. Roer goed door totdat de Maltesers gesmolten zijn. Laat het mengsel afkoelen. Klop ondertussen de mascarpone, slagroom, poedersuiker, vanillesuiker en klopfix in een kom tot een stevige massa. Voeg het afgekoelde Maltesers mengsel toe en meng goed door elkaar.

Stap 3: De taart opbouwen

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de bodem. Verdeel de overige 100 gram Maltesers over het mascarpone mengsel en druk ze voorzichtig in de vulling. Verdeel de rest van het mascarpone mengsel over de Maltesers en strijk glad met een spatel. Zet de taart terug in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.

Stap 4: De topping maken

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de taart uit de koelkast en giet de gesmolten pure chocolade over de bovenkant. Smelt ook de witte chocolade au bain-marie en drizzle dit over de pure chocolade. Maak met een mes of een satéprikker marmerpatronen in de chocolade. Zet de taart terug in de koelkast om de chocolade te laten stollen.

Voedingswaarde

Per portie (1/12 van de taart):

  • Energie: 380 kcal
  • Vet: 25 gram
  • Verzadigd vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Suikers: 20 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Zout: 0.2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gebalanceerd dieet. Het is belangrijk om te genieten van eten en af en toe te zondigen. Deze taart bevat Maltesers, die gemaakt zijn van melkchocolade en moutballetjes. Chocolade kan endorfines vrijmaken in de hersenen, wat voor een geluksgevoel kan zorgen. Daarnaast bevat de taart ook mascarpone, wat een bron van calcium en vitamine A is. Geniet dus met mate van deze heerlijke traktatie!

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 10 minuten
  • Totaal: 4 uur en 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *