Taart Met Verse Mandarijnen

Taart Met Verse Mandarijnen

Taart Met Verse Bloemen Bloemen
Taart Met Verse Bloemen Bloemen from winterfairzoetermeer.nl
winterfairzoetermeer.nl

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 4 mandarijnen
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml volle melk
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram poedersuiker
  • Extra poedersuiker voor decoratie

Voor de siroop:

  • 100 ml verse mandarijnsap
  • 50 gram suiker

Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taartbodem. Doe de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng dit goed door elkaar. Kneed het deeg vervolgens tot een bal en laat het een halfuur rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartbodem bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg in de vorm en druk het goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem 15 minuten in de oven.

Stap 3: Mandarijnen schillen

Schil de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Zorg ervoor dat je ook het witte vliesje verwijdert. Dit geeft een bittere smaak aan de taart.

Stap 4: Siroop maken

Maak ondertussen de siroop door het mandarijnsap en de suiker in een pannetje te verwarmen. Laat de suiker oplossen en laat de siroop vervolgens afkoelen.

Stap 5: Vulling maken

Klop in een kom de slagroom stijf met de poedersuiker. Voeg vervolgens de melk en het amandelmeel toe en meng dit goed door elkaar. Schep de mandarijnenpartjes voorzichtig door het mengsel.

Stap 6: Taart afmaken

Haal de taartbodem uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Giet vervolgens de afgekoelde siroop over de bodem. Verdeel het mandarijnenmengsel gelijkmatig over de bodem en strijk de bovenkant glad.

Stap 7: Taart decoreren

Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de taart voor het serveren met wat poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Voedingswaarde

Deze taart met verse mandarijnen bevat per portie (1/8 taart) ongeveer:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Proteïne: 4 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Verse mandarijnen zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens heel gezond. Ze zitten boordevol vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem. Daarnaast bevatten ze vezels, die zorgen voor een gezonde spijsvertering. Ook zijn mandarijnen een goede bron van antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Kortom, genoeg redenen om regelmatig te genieten van een taart met verse mandarijnen!

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 15 minuten

Koelen: 2 uur

Totaal: 2 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *