Spinnentaart Recept

Spinnentaart Recept

Banket Speciaalbakkerij van der Grijn
Banket Speciaalbakkerij van der Grijn from www.vandergrijn.nl
www.vandergrijn.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 300 gram verse spinazie
  • 200 gram feta kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taartbodem. Meng de bloem, boter, suiker, ei en een snufje zout in een kom. Kneed het deeg tot een samenhangende bal. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Spinazie voorbereiden

Was de verse spinazie grondig en laat het uitlekken. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie afkoelen en knijp het overtollige vocht eruit.

Stap 3: Taartbodem bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem blind in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.

Stap 4: Vulling maken

Verkruimel de feta kaas en meng deze met de afgekoelde spinazie. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling gelijkmatig over de voorgebakken taartbodem.

Stap 5: Taart afbakken

Bak de spinazie taart in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Nutrition:

Portiegrootte: 1 punt (bij 8 punten per taart) Calorieën: 250 Vetten: 15 gram Koolhydraten: 20 gram Eiwitten: 8 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze spinazie taart zit boordevol gezonde ingrediënten. Spinazie is rijk aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine C, ijzer en calcium. Het eten van spinazie kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Totale tijd: 1 uur 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *