Aardbeien Bavarois Taart Ah
Ingrediënten
- 200 gram biscuitjes
- 100 gram boter
- 500 gram aardbeien
- 500 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 8 gelatineblaadjes
- 1 vanillestokje
Benodigdheden
- Springvorm (diameter 24 cm)
- Mixer
- Steelpan
- Keukenmachine
Bereidingswijze
Bodem
1. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine.
2. Smelt de boter in een steelpan.
3. Voeg de gesmolten boter toe aan de biscuitkruimels en meng goed door elkaar.
4. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
5. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
Aardbeienpuree
6. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
7. Pureer de aardbeien met behulp van een staafmixer of blender.
8. Zeef de aardbeienpuree om eventuele pitjes te verwijderen.
Bavarois
9. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
10. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
11. Verwarm de slagroom, suiker en het vanillemerg in een steelpan op laag vuur.
12. Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt.
13. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het slagroommengsel.
14. Roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost.
15. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
16. Voeg de aardbeienpuree toe aan het slagroommengsel en meng goed door elkaar.
Opbouw van de taart
17. Haal de bodem uit de koelkast en giet het bavaroismengsel eroverheen.
18. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
19. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
20. Garneer de taart met verse aardbeien.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 punt
Calorieën: 350
Vet: 20 gram
Koolhydraten: 35 gram
Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze aardbeien bavarois taart is niet alleen heerlijk, maar bevat ook gezonde ingrediënten.
Aardbeien zijn een goede bron van vitamine C en bevatten weinig calorieën. Ze zijn ook rijk aan antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.
Slagroom bevat calcium en vitamine D, die belangrijk zijn voor sterke botten en tanden. Het is echter wel hoog in verzadigd vet, dus geniet met mate.
Gelatine is een bron van collageen, dat helpt bij het behouden van een gezonde huid, haar en nagels.
Samen vormen deze ingrediënten een smakelijke en gezonde taartoptie.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 4 uur 40 minuten