Koekjes Taart Jeroen Meus
Ingrediënten:
- 300 gram volkoren koekjes
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 200 ml melk
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram witte chocolade
- 100 gram gemengde noten
- 100 gram rozijnen
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verkruimel de volkoren koekjes in een keukenmachine of met de hand.
3. Smelt de boter in een pan op laag vuur.
4. Voeg de suiker toe aan de gesmolten boter en roer goed door.
5. Breek de eieren in een kom en voeg de vanillesuiker toe. Klop het geheel goed door elkaar.
6. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het eimengsel en meng goed door.
7. Voeg de gesmolten boter en de melk toe aan het beslag en meng opnieuw goed door.
8. Hak de pure chocolade en de witte chocolade in stukjes.
9. Voeg de gehakte chocolade, gemengde noten en rozijnen toe aan het beslag en meng goed door.
10. Vet een bakvorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem.
11. Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad met een spatel.
12. Bak de koekjes taart in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
13. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
14. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
15. Giet de gesmolten witte chocolade over de afgekoelde taart en strijk glad met een spatel.
16. Laat de chocolade hard worden.
17. Snijd de koekjes taart in stukken en serveer.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 stuk
Calorieën: 350 kcal
Vetten: 20 gram
Verzadigde vetten: 10 gram
Koolhydraten: 35 gram
Suikers: 20 gram
Eiwitten: 5 gram
Zout: 0.5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze koekjes taart bevat volkoren koekjes, wat een gezondere keuze is dan gewone koekjes. Volkoren koekjes bevatten meer vezels, vitaminen en mineralen.
De taart bevat ook gemengde noten, die rijk zijn aan gezonde vetten en eiwitten. Noten kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
Rozijnen voegen natuurlijke zoetheid toe aan de taart en bevatten ook vezels en antioxidanten.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 45 minuten
Totaal: 1 uur en 5 minuten