Taart Zonder Marsepein Of Fondant

Taart Zonder Marsepein Of Fondant

Taarten zonder marsepein/fondant Gallery Categories www.astriddehaas.nl
Taarten zonder marsepein/fondant Gallery Categories www.astriddehaas.nl from www.astriddehaas.nl
www.astriddehaas.nl

Ingrediënten:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Verse vruchten naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, perzik)
  • Optioneel: poedersuiker voor decoratie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een taartvorm in en bestuif met bloem.
  3. Klop de boter en suiker samen in een kom tot een luchtige massa.
  4. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging.
  5. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het beslag en mix tot alles goed gemengd is.
  6. Voeg de melk en vanille-extract toe en mix nogmaals tot een glad beslag.
  7. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  9. Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
  10. Klop ondertussen de slagroom met suiker stijf.
  11. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.
  12. Smeer een laag slagroom op de onderste helft van de taart.
  13. Leg de bovenste helft erop en smeer de rest van de slagroom over de bovenkant en zijkanten van de taart.
  14. Decoreer de taart met verse vruchten naar keuze.
  15. Bestrooi eventueel met poedersuiker voor een mooie afwerking.
  16. Zet de taart in de koelkast om op te stijven voor minimaal 2 uur.
  17. Serveer de taart gekoeld en geniet ervan!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart
Calorieën: 300
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 35 gram
Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart zonder marsepein of fondant bevat minder suiker en vet dan traditionele taarten. Het gebruik van verse vruchten zorgt voor extra vitamines en mineralen. Daarnaast kan het genieten van een zelfgebakken taart ook bijdragen aan een gevoel van voldoening en ontspanning.

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Baktijd:

30-35 minuten

Totale tijd:

2 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *