Taarten Bijenkorf Rotterdam

Taarten Bijenkorf Rotterdam

Department store chain de Bijenkorf expands luxury offer at Rotterdam
Department store chain de Bijenkorf expands luxury offer at Rotterdam from ww.fashionnetwork.com
ww.fashionnetwork.com

Ingrediëntenlijst:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • Fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en een snufje zout samen in een kom. Kneed het deeg goed door totdat het een samenhangend geheel vormt. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: Het deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Zorg ervoor dat het deeg groot genoeg is om de bodem en zijkanten van de taartvorm te bedekken. Vet de taartvorm in en leg het deeg erin. Druk het deeg goed aan zodat het overal gelijkmatig verdeeld is.

Stap 3: De vulling maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Meng de gesmolten witte chocolade door de slagroom en voeg eventueel nog wat extra suiker toe naar smaak.

Stap 4: De taart bakken

Giet de vulling in de taartvorm en strijk het glad met een spatel. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de taart van binnen gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de taart klaar.

Stap 5: De taart afmaken

Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen. Giet de gesmolten pure chocolade over de bovenkant van de taart en verdeel het gelijkmatig met een spatel. Decoreer de taart vervolgens met vers fruit naar keuze.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van deze taart kan variëren, afhankelijk van de gekozen ingrediënten en portiegrootte. Gemiddeld bevat deze taart ongeveer 300 calorieën per portie.

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat geen kunstmatige toevoegingen en kan gemaakt worden met pure en natuurlijke ingrediënten. Het fruit dat gebruikt wordt als decoratie bevat veel vitamines en antioxidanten. Het genieten van een zelfgemaakte taart kan ook een positief effect hebben op het humeur en gevoel van welzijn.

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Baktijd:

30 minuten

Totale tijd:

1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *