Unicorn Taart Decoratie Eetbaar

Unicorn Taart Decoratie Eetbaar

Unicorn taart Better Baking
Unicorn taart Better Baking from www.betterbaking.nl
www.betterbaking.nl

Ingrediënten:

Voor de taart:

– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram bloem
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 theelepel bakpoeder
– Snufje zout
– Voedingskleurstoffen (roze, paars, blauw, geel)
– Unicorn taart decoraties (eetbaar)
– Poedersuiker (optioneel)
– Slagroom (optioneel)

Voor de frosting:

– 250 gram boter
– 500 gram poedersuiker
– 2 theelepels vanille-extract
– Voedingskleurstoffen (roze, paars, blauw, geel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid de taart voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Maak het taartbeslag

In een grote kom, mix de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals. In een aparte kom, meng de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel en mix tot alles goed is gecombineerd.

Stap 3: Kleur het taartbeslag

Verdeel het taartbeslag gelijkmatig over verschillende kommen, afhankelijk van hoeveel kleuren je wilt gebruiken. Voeg een paar druppels voedingskleurstof toe aan elke kom en meng goed tot de gewenste kleur is bereikt.

Stap 4: Bak de taart

Giet het gekleurde taartbeslag in de ingevette taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

Stap 5: Maak de frosting

In een grote kom, mix de boter tot een luchtige consistentie. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf mixen tot het mengsel licht en romig is. Voeg het vanille-extract toe en meng nogmaals. Verdeel de frosting over verschillende kommen en voeg een paar druppels voedingskleurstof toe aan elke kom om de frosting te kleuren.

Stap 6: Decoreer de taart

Snijd de afgekoelde taart horizontaal in lagen. Bestrijk elke laag met een dunne laag gekleurde frosting. Stapel de lagen op elkaar en bedek de hele taart met de resterende frosting. Decoreer de taart met de eetbare unicorn taart decoraties. Strooi optioneel wat poedersuiker over de taart voor een extra decoratief effect. Serveer de taart met een toefje slagroom, indien gewenst.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie
– Vet: 15 gram
– Koolhydraten: 50 gram
– Eiwit: 4 gram
– Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze unicorn taart is niet alleen een feest voor het oog, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. De taart bevat vezels uit de bloem, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Bovendien bevat de taart eieren, wat een goede bron is van eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor de groei en reparatie van lichaamsweefsels. Geniet dus met mate van deze kleurrijke en smakelijke traktatie!

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *