Dikkie Dik Taart Topper

Dikkie Dik Taart Topper

Dikkie dik taart Taart, Verjaardag
Dikkie dik taart Taart, Verjaardag from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediëntenlijst:

Voor het deeg:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 50 gram suiker

– 1 ei

– 1 theelepel vanille-extract

– snufje zout

Voor de vulling:

– 500 gram roomkaas

– 200 gram suiker

– 3 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 200 ml slagroom

– 2 eetlepels maizena

– 1 eetlepel citroensap

– 200 gram verse aardbeien

– 200 gram verse bosbessen

– 200 gram verse frambozen

– poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Maak het deeg door de bloem, boter, suiker, ei, vanille-extract en zout te mengen in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

Stap 3: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem met een vork en zet de vorm in de koelkast om het deeg te laten rusten.

Stap 4: Maak de vulling door de roomkaas en suiker te mengen in een kom. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed. Voeg vervolgens het vanille-extract, slagroom, maizena en citroensap toe en mix opnieuw tot een glad mengsel.

Stap 5: Haal de taartvorm uit de koelkast en schenk de vulling erin. Verdeel de verse aardbeien, bosbessen en frambozen over de vulling.

Stap 6: Bak de taart in het midden van de oven gedurende 50-60 minuten, of tot de vulling stevig is en de randen goudbruin zijn.

Stap 7: Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 18 gram

– Koolhydraten: 43 gram

– Eiwit: 6 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Dit recept bevat verse vruchten, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Aardbeien, bosbessen en frambozen bevatten allemaal veel vitamine C, wat goed is voor de weerstand en het immuunsysteem. Daarnaast zijn ze laag in calorieën en bevatten ze vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bereiding: 60 minuten

– Totale tijd: 90 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *