Champagne Truffel Taart Bijenkorf

Champagne Truffel Taart Bijenkorf

Champagne Truffle Thomas Haas Chocolates
Champagne Truffle Thomas Haas Chocolates from www.thomashaas.com
www.thomashaas.com

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram champagne truffels
  • 100 ml slagroom
  • poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Chocolade smelten

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat de chocolade volledig gesmolten is en geen klontjes meer bevat.

Stap 2: Boter en suiker mengen

Meng in een andere kom de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en meng goed door.

Stap 3: Eieren toevoegen

Voeg één voor één de eieren toe aan het chocolademengsel. Meng goed na elke toevoeging.

Stap 4: Bloem toevoegen

Zeef de bloem boven het chocolademengsel en meng goed door tot een glad beslag.

Stap 5: Truffels toevoegen

Hak de champagne truffels in kleine stukjes en voeg ze toe aan het beslag. Meng goed door.

Stap 6: Taart bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en giet het beslag erin. Bak de taart ongeveer 25-30 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.

Stap 7: Slagroom opkloppen

Klop de slagroom stijf en serveer deze bij de taart. Bestrooi eventueel met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van de champagne truffel taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en portiegrootte. Hieronder is een schatting van de voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 400
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwit: 6 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel de champagne truffel taart niet per se als gezond kan worden beschouwd, kan het wel een heerlijke traktatie zijn voor speciale gelegenheden. Chocolade kan bijvoorbeeld een positief effect hebben op de stemming en kan helpen bij het verlichten van stress. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze taart hoog in calorieën en vet kan zijn, dus het is het beste om er met mate van te genieten.

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Totale tijd:

45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *