Witte Chocolade Taart Met Bastogne Bodem

Witte Chocolade Taart Met Bastogne Bodem

Mango monchoutaart met witte chocolade en bastogne Zoete Zusjes
Mango monchoutaart met witte chocolade en bastogne Zoete Zusjes from zoetezusjes.nl
zoetezusjes.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram Bastogne koekjes
  • 100 gram boter
  • 300 gram witte chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maal de Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn.
  3. Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  4. Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter en druk dit mengsel stevig aan in een springvorm van 24 cm.
  5. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
  6. Breng de slagroom samen met de vanillesuiker aan de kook in een steelpan.
  7. Hak 200 gram witte chocolade fijn en voeg dit toe aan de hete slagroom. Roer goed door totdat de chocolade volledig is gesmolten.
  8. Scheid de eieren en voeg de eidooiers toe aan het chocolademengsel. Bewaar de eiwitten voor later.
  9. Voeg de suiker, maizena en een snufje zout toe aan het chocolademengsel en roer goed door.
  10. Giet het chocolademengsel over de bastogne bodem in de springvorm.
  11. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  12. Laat de taart afkoelen en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  13. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een schone kom.
  14. Smelt de overgebleven 100 gram witte chocolade au bain-marie.
  15. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten.
  16. Haal de taart uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel gelijkmatig over de taart.
  17. Plaats de taart onder de grill van de oven en laat de bovenkant lichtbruin kleuren.
  18. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per portie (1/12 van de taart) is als volgt:

  • Calorieën: 410
  • Vet: 28 gram
  • Verzadigd vet: 17 gram
  • Koolhydraten: 36 gram
  • Suikers: 24 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Zout: 0.2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Witte chocolade taart met bastogne bodem is een heerlijke traktatie, maar het is belangrijk om te weten dat het niet de meest gezonde keuze is. Het bevat veel calorieën, vet en suiker. Het is daarom aan te raden om deze taart met mate te eten en te genieten van een gezonde en evenwichtige voeding.

Benodigde tijd:

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Baktijd: 30 minuten
  • Totale tijd: 3 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *