Zelf Harry Potter Taart Maken

Zelf Harry Potter Taart Maken

Pin op Cake & sweets *Made by me*
Pin op Cake & sweets *Made by me* from www.pinterest.com.mx
www.pinterest.com.mx

Ingrediënten:

Voor de taart:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 250 gram zelfrijzend bakmeel

– 1 theelepel vanille-extract

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 2 eetlepels melk

Voor de vulling:

– 200 gram chocolade

– 200 ml slagroom

– 50 gram poedersuiker

Voor de decoratie:

– 500 gram fondant

– Eetbare kleurstoffen (zwart, rood, groen, geel)

– Eetbare lijm

– Eetbare glitters

– Eetbare decoraties (bijvoorbeeld sterren of toverstokjes)

Bereidingswijze:

Stap 1: De taart

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ronde bakvorm in.

– Mix de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel.

– Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

– Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg ook de vanille-extract toe. Mix tot een glad beslag.

– Verdeel het beslag in tweeën. Voeg aan één helft het cacaopoeder en de melk toe en mix goed.

– Schep het vanillebeslag en chocoladebeslag om en om in de bakvorm, zodat er een marmerpatroon ontstaat.

– Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 2: De vulling

– Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen.

– Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf.

– Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en meng goed door.

Stap 3: De decoratie

– Kneed de fondant goed door en rol het uit tot een dunne plak.

– Voeg eetbare kleurstoffen toe aan de fondant om de gewenste kleuren te krijgen voor het Harry Potter thema.

– Bekleed de taart met een dunne laag fondant.

– Gebruik de eetbare lijm om de fondant decoraties op de taart te bevestigen, zoals de glitters, sterren en toverstokjes.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 kcal

– Vetten: 15 gram

– Koolhydraten: 50 gram

– Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Deze taart bevat goede hoeveelheden boter, suiker en eieren, die essentiële voedingsstoffen en energie leveren.

– De slagroom en chocoladevulling bevatten calcium en antioxidanten, die goed zijn voor de botten en het immuunsysteem.

– Het zelfrijzend bakmeel bevat vezels, die zorgen voor een goede spijsvertering.

– De fondant kan helpen bij het verminderen van stress, omdat het kneedbaar is en een ontspannende werking kan hebben.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bakken: 35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *