Beukennootjes Taart

Beukennootjes Taart

5x glutenvrije taart recepten Zonderzooi Gezonde recepten
5x glutenvrije taart recepten Zonderzooi Gezonde recepten from zonderzooi.com
zonderzooi.com

Ingrediënten:

  • 250 gram beukennootjes
  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taartbodem. Meng de bloem, boter, suiker, ei, vanille-extract en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

Stap 2: De taartbodem maken

Vet een taartvorm in en druk het deeg gelijkmatig uit over de bodem en de zijkanten van de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 15 minuten, of tot deze goudbruin is.

Stap 3: Beukennootjes roosteren

Rooster de beukennootjes in een droge koekenpan op laag vuur tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Laat ze afkoelen.

Stap 4: Vulling maken

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Hak de geroosterde beukennootjes grof en meng ze door de slagroom.

Stap 5: Taart afmaken

Verdeel het slagroommengsel gelijkmatig over de taartbodem. Garneer de taart met vers fruit naar keuze.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt taart

  • Calorieën: 300
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Beukennootjes zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine E, magnesium en kalium. Ze bevatten ook veel vezels, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Het regelmatig eten van beukennootjes kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het verbeteren van de bloedsuikerspiegel.

Bereidingstijd:

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Baktijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *