Zwangerschaps Taart Maken

Zwangerschaps Taart Maken

Zwangerschaps Taart Zelf Maken Peter Brown Bruidstaart
Zwangerschaps Taart Zelf Maken Peter Brown Bruidstaart from llirik6553530.blogspot.com
llirik6553530.blogspot.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • Verse vruchten naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bosbessen)

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van de taartbodem

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. 3. Meng in een kom de bloem, suiker, roomboter, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout tot een glad beslag. 4. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. 5. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten, of tot deze goudbruin en gaar is. 6. Laat de taartbodem afkoelen op een rooster.

Stap 2: Het maken van de roomkaasvulling

1. Klop in een kom de roomkaas en poedersuiker tot een luchtig mengsel. 2. Klop in een andere kom de slagroom stijf. 3. Spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel tot alles goed gemengd is.

Stap 3: Het opbouwen van de taart

1. Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt. 2. Verdeel de helft van de roomkaasvulling over de onderste taartlaag en strijk glad met een spatel. 3. Leg de bovenste taartlaag hier bovenop en druk voorzichtig aan. 4. Verdeel de rest van de roomkaasvulling over de bovenkant en zijkanten van de taart en strijk glad met een spatel. 5. Versier de taart met verse vruchten naar keuze.

Stap 4: Het serveren van de taart

1. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 2. Snijd de taart in punten en serveer.

Voedingswaarde

Per portie (1/12 van de taart): – Calorieën: 350 – Vet: 20 gram – Koolhydraten: 35 gram – Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze zwangerschapstaart bevat verse vruchten, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de gezondheid van zowel de moeder als de baby tijdens de zwangerschap. Daarnaast bevat de taart ook eiwitten en gezonde vetten uit de roomkaas en slagroom, die bijdragen aan een gezonde groei en ontwikkeling van de baby.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten – Bakken: 30 minuten – Opstijven: 2 uur – Totale tijd: 2 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *