Duitse Gist Taart

Duitse Gist Taart

Hartige taartdeeg op basis van gist Rutger Bakt
Hartige taartdeeg op basis van gist Rutger Bakt from rutgerbakt.nl
rutgerbakt.nl

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram kwark
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, suiker, eieren en zout in een kom en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling maken

Terwijl het deeg rust, kun je de vulling maken. Meng de kwark, suiker, eieren, vanillesuiker en het sap en rasp van de citroen in een kom. Roer alles goed door elkaar tot een glad mengsel.

Stap 3: Het deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in tweeën. Rol één helft uit tot een ronde lap en bekleed hiermee de bodem van een ingevette taartvorm. Zorg ervoor dat de randen goed bedekt zijn.

Stap 4: De taart vullen

Giet het kwarkmengsel op de deegbodem in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 5: Het deeg afwerken

Rol de andere helft van het deeg uit tot een ronde lap en leg deze bovenop de kwarkvulling. Druk de randen goed aan en snijd eventueel overtollig deeg weg.

Stap 6: De taart bakken

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 50-60 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Stap 7: Laten afkoelen en serveren

Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Snijd de taart in stukken en serveer.

Voedingswaarde

Per portie van 100 gram:

  • Calorieën: 250
  • Vetten: 12 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Duitse Gist Taart bevat een goede hoeveelheid eiwitten en is een bron van energie door de koolhydraten en vetten. Het kan een heerlijke traktatie zijn voor speciale gelegenheden, maar moet met mate worden gegeten vanwege het hoge suikergehalte. Het kan ook worden aangepast met gezondere ingrediënten, zoals het gebruik van volkorenmeel of vervanging van suiker door natuurlijke zoetstoffen.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 1 uur

Totaal: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *