Philadelphia Kaastaart Koude Bereiding

Philadelphia Kaastaart Koude Bereiding

Annelies Plattekaastaart met frambozencoulis en speculaas
Annelies Plattekaastaart met frambozencoulis en speculaas from stikstuk.blogspot.com
stikstuk.blogspot.com

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 500 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de topping:

  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • vers fruit naar keuze

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de bodem

Verkruimel de biscuitjes in een blender of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller tot fijne kruimels.

Smelt de boter in een pan en voeg de biscuitkruimels toe. Meng goed totdat alle kruimels bedekt zijn met boter.

Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Maak de vulling

Klop de roomkaas, slagroom, suiker en vanille-extract samen in een kom tot een glad mengsel.

Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens goed door. Zorg ervoor dat elk ei volledig is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

Giet het mengsel op de bodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 3: Bak en koel de taart

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius gedurende 60-70 minuten, of totdat de vulling stevig is maar nog wel een lichte trilling heeft in het midden.

Laat de taart volledig afkoelen op een rooster en zet hem daarna minstens 4 uur (het liefst een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: Maak de topping

Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel dit over de afgekoelde taart.

Garneer de taart met vers fruit naar keuze, zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen.

Voedingswaarde

Energie: 340 kcal

Vet: 23 gram

Verzadigd vet: 15 gram

Koolhydraten: 30 gram

Suikers: 22 gram

Eiwit: 5 gram

Zout: 0.3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze Philadelphia kaastaart bevat veel calcium, eiwitten en vitamine B12. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, eiwitten zijn essentieel voor spieropbouw en herstel, en vitamine B12 is nodig voor een gezond zenuwstelsel.

Deze taart is ook een bron van energie door de koolhydraten en vetten, maar moet met mate gegeten worden vanwege het suikergehalte.

Tijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 70 minuten

Totaal: 100 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *