Philadelphia Kaastaart Koude Bereiding
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 200 gram biscuitjes
- 100 gram boter
Voor de vulling:
- 500 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
- 200 ml slagroom
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de topping:
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- vers fruit naar keuze
Bereidingswijze
Stap 1: Maak de bodem
Verkruimel de biscuitjes in een blender of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller tot fijne kruimels.
Smelt de boter in een pan en voeg de biscuitkruimels toe. Meng goed totdat alle kruimels bedekt zijn met boter.
Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: Maak de vulling
Klop de roomkaas, slagroom, suiker en vanille-extract samen in een kom tot een glad mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens goed door. Zorg ervoor dat elk ei volledig is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
Giet het mengsel op de bodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Stap 3: Bak en koel de taart
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius gedurende 60-70 minuten, of totdat de vulling stevig is maar nog wel een lichte trilling heeft in het midden.
Laat de taart volledig afkoelen op een rooster en zet hem daarna minstens 4 uur (het liefst een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
Stap 4: Maak de topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel dit over de afgekoelde taart.
Garneer de taart met vers fruit naar keuze, zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen.
Voedingswaarde
Energie: 340 kcal
Vet: 23 gram
Verzadigd vet: 15 gram
Koolhydraten: 30 gram
Suikers: 22 gram
Eiwit: 5 gram
Zout: 0.3 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze Philadelphia kaastaart bevat veel calcium, eiwitten en vitamine B12. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, eiwitten zijn essentieel voor spieropbouw en herstel, en vitamine B12 is nodig voor een gezond zenuwstelsel.
Deze taart is ook een bron van energie door de koolhydraten en vetten, maar moet met mate gegeten worden vanwege het suikergehalte.
Tijd
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 70 minuten
Totaal: 100 minuten