Formaat Foto Hema Taart

Formaat Foto Hema Taart

fototaart met hazelnootkrokant 16 p. HEMA
fototaart met hazelnootkrokant 16 p. HEMA from www.hema.nl
www.hema.nl

Wat is een Hema taart?

Een Hema taart is een heerlijke traktatie die je kunt bestellen bij Hema. Het is een taart die je zelf kunt personaliseren door er een foto op te laten plaatsen. Dit maakt de taart extra speciaal en leuk voor bijvoorbeeld een verjaardag of jubileum.

Hoe groot is een Hema taart?

De grootte van een Hema taart kan variëren. Je kunt kiezen uit verschillende formaten, zoals een kleine taart voor 6 personen of een grote taart voor 12 personen. Het formaat van de taart bepaalt ook de grootte van de foto die erop geplaatst kan worden.

Hoe werkt het bestellen van een Hema taart?

Het bestellen van een Hema taart is heel eenvoudig. Je kunt dit online doen via de website van Hema. Je kiest eerst het gewenste formaat van de taart en uploadt vervolgens de foto die je op de taart wilt hebben. Daarna kun je nog eventueel een tekst toevoegen en de taart in je winkelmandje plaatsen. Na het afronden van de bestelling kun je de taart ophalen in een Hema filiaal naar keuze.

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor een Hema taart?

Om een Hema taart te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 500 gram marsepein
  • Voedingskleurstoffen
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van het taartbeslag

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Mix in een grote kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het beslag en mix alles goed door elkaar. Voeg als laatste het vanille-extract toe en mix nog even kort door.

Stap 2: Het bakken van de taart

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Stap 3: Het decoreren van de taart

Als de taart volledig is afgekoeld, kun je beginnen met het decoreren ervan. Rol de marsepein uit tot een dunne lap en bedek hiermee de boven- en zijkanten van de taart. Strijk de marsepein glad met een deegroller. Gebruik voedingskleurstoffen om de marsepein in verschillende kleuren te verven, afhankelijk van je voorkeur. Snijd de overtollige marsepein aan de onderkant van de taart weg.

Stap 4: Het plaatsen van de foto

Print de gewenste foto uit op eetbaar papier. Snijd de foto op maat en plaats deze voorzichtig op de bovenkant van de taart. Druk zachtjes aan zodat de foto goed blijft zitten.

Stap 5: Het afwerken van de taart

Bestrooi de taart met wat poedersuiker voor een mooie afwerking. Je kunt eventueel nog extra decoraties toevoegen, zoals bloemen of tekst met behulp van icing. Laat de taart goed opstijven voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Een Hema taart bevat gemiddeld de volgende voedingswaarde per portie:

  • Energie: 350 kcal
  • Vet: 15 gram
  • Verzadigd vet: 8 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Suikers: 30 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Zout: 0.5 gram

Gezondheidsvoordelen

Een Hema taart is natuurlijk geen gezonde keuze vanwege het hoge suiker- en vetgehalte. Het is een traktatie die je af en toe kunt genieten bij speciale gelegenheden. Het personaliseren van de taart met een foto maakt het extra leuk en speciaal.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd en Totale tijd

Voorbereidingstijd:

Het maken van een Hema taart vergt ongeveer 30 minuten aan voorbereidingstijd. Dit is inclusief het maken van het beslag en het voorverwarmen van de oven.

Bereidingstijd:

Het bakken van de taart duurt ongeveer 30-35 minuten. Dit is afhankelijk van je oven en de grootte van de taart.

Totale tijd:

Het totale proces van het maken van een Hema taart, inclusief de voorbereidingstijd en de bereidingstijd, duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *