Zwartwalder Kirsch Taart

Zwartwalder Kirsch Taart

Schwarzwälder Kirschtorte vom Blech ruckzuck zum Genuss
Schwarzwälder Kirschtorte vom Blech ruckzuck zum Genuss from www.springlane.de
www.springlane.de

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 4 eetlepels kirsch
  • 400 gram kersen (uit pot, ontpit)
  • 50 gram chocoladeschaafsel

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid het deeg

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, boter, suiker, 1 ei, vanille-extract, bakpoeder en zout in een kom. Kneed het geheel tot een stevig deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 2: Bak de bodem

Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of totdat deze goudbruin is. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.

Stap 3: Maak de vulling

Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg vervolgens de kirsch toe en meng goed door. Schep de kersen voorzichtig door het slagroommengsel.

Stap 4: Vul de taart

Schep het slagroommengsel met kersen op de afgekoelde taartbodem en verdeel gelijkmatig. Bestrooi de taart met chocoladeschaafsel.

Stap 5: Koel en serveer

Plaats de taart in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven. Serveer de taart koud en geniet van de heerlijke Zwartwalder Kirsch Taart!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 taart (12 porties)

  • Calorieën: 320
  • Vetten: 18g
  • Koolhydraten: 35g
  • Eiwitten: 4g

Gezondheidsvoordelen:

De Zwartwalder Kirsch Taart is een heerlijke traktatie, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. Kersen zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen, en kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde huid. Slagroom bevat calcium en vitamine D, wat goed is voor sterke botten en tanden. Geniet dus met mate van deze taart en profiteer van de voordelen!

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 15 minuten

Totaal: 2 uur 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *