Verjaardagstaart Taart 18 Jaar Man

Verjaardagstaart Taart 18 Jaar Man

18 Jaar Taart Verjaardagstaarten / Taarten fotogalery Taartdelight
18 Jaar Taart Verjaardagstaarten / Taarten fotogalery Taartdelight from hanithalowass2315.blogspot.com
hanithalowass2315.blogspot.com

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 200 gram chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram poedersuiker
  • Decoraties zoals kaarsjes en marsepein

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de taartbodem voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Mix in een grote kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg de vanille-extract toe en mix nogmaals.

Stap 2: Meng de droge ingrediënten

In een aparte kom meng je de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel, afwisselend met de melk. Mix goed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Stap 3: Bak de taart

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken.

Laat de taart volledig afkoelen op een rooster voordat je verder gaat met de volgende stappen.

Stap 4: Maak de chocoladeganache

Breng de slagroom aan de kook in een pan op laag vuur. Breek de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de warme room. Roer goed door tot de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is. Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 5: Monteer de taart

Snijd de taart horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt. Bestrijk de onderste laag met een laag chocoladeganache. Plaats de bovenste laag er bovenop en bestrijk de hele taart met een dunne laag ganache. Dit helpt om de kruimels vast te zetten.

Koel de taart gedurende 30 minuten in de koelkast om de ganache te laten opstijven.

Stap 6: Decoreer de taart

Maak de rest van de ganache luchtig met een mixer en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Blijf mixen tot het mengsel stijf is. Bestrijk de taart met een dikke laag ganache en maak mooie versieringen met behulp van marsepein en kaarsjes.

Stap 7: Serveer en geniet!

Laat de taart op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert. Geniet van de heerlijke verjaardagstaart met de 18-jarige man en zijn gasten!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plakje taart

Aantal porties: 12

Calorieën per portie: 450

Vet: 25 gram

Koolhydraten: 50 gram

Eiwit: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze verjaardagstaart niet als gezond kan worden beschouwd, kan af en toe genieten van een traktatie bijdragen aan het mentale welzijn. Het vieren van belangrijke mijlpalen zoals de 18e verjaardag is een speciale gelegenheid en het delen van een heerlijke taart met vrienden en familie kan zorgen voor gelukkige herinneringen.

Bereidingstijd

20 minuten

Baktijd

30-35 minuten

Totale tijd

1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *