Monchou Taart Maken Met Roomkaas
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 200 gram biscuitjes
- 100 gram gesmolten boter
Voor de vulling:
- 400 gram roomkaas
- 200 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de topping:
- 200 gram zure room
- 50 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2: Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller.
Stap 3: Meng de gesmolten boter door de verkruimelde biscuitjes.
Stap 4: Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Stap 5: Zet de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
Stap 6: Mix de roomkaas, suiker, eieren en vanille-extract in een kom tot een glad mengsel.
Stap 7: Haal de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel over de bodem.
Stap 8: Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Stap 9: Meng de zure room, suiker en vanille-extract voor de topping.
Stap 10: Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Stap 11: Giet de topping over de afgekoelde taart en strijk glad met een spatel.
Stap 12: Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 13: Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.
Stap 14: Serveer de monchou taart met roomkaas en geniet!
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 punt
Calorieën: 350
Vet: 20 gram
Koolhydraten: 35 gram
Eiwitten: 6 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze monchou taart met roomkaas bevat calcium uit de roomkaas, wat goed is voor sterke botten en tanden. De taart bevat ook eiwitten, die belangrijk zijn voor de opbouw en reparatie van weefsels in het lichaam. Het is echter belangrijk om deze taart met mate te eten vanwege het hoge vet- en suikergehalte.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 45 minuten
Totaal: 2 uur en 5 minuten