Monchou Taart Maken Met Roomkaas

Monchou Taart Maken Met Roomkaas

Monchou taart Receptidee Lekkere recepten & culinaire ideeën
Monchou taart Receptidee Lekkere recepten & culinaire ideeën from receptidee.nl
receptidee.nl

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de topping:

  • 200 gram zure room
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller.

Stap 3: Meng de gesmolten boter door de verkruimelde biscuitjes.

Stap 4: Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.

Stap 5: Zet de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.

Stap 6: Mix de roomkaas, suiker, eieren en vanille-extract in een kom tot een glad mengsel.

Stap 7: Haal de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel over de bodem.

Stap 8: Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Stap 9: Meng de zure room, suiker en vanille-extract voor de topping.

Stap 10: Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

Stap 11: Giet de topping over de afgekoelde taart en strijk glad met een spatel.

Stap 12: Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 13: Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.

Stap 14: Serveer de monchou taart met roomkaas en geniet!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 350

Vet: 20 gram

Koolhydraten: 35 gram

Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze monchou taart met roomkaas bevat calcium uit de roomkaas, wat goed is voor sterke botten en tanden. De taart bevat ook eiwitten, die belangrijk zijn voor de opbouw en reparatie van weefsels in het lichaam. Het is echter belangrijk om deze taart met mate te eten vanwege het hoge vet- en suikergehalte.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 45 minuten

Totaal: 2 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *