Aardbei Tiramisu Taart
Ingrediënten:
- 250 gram aardbeien
- 200 gram mascarpone
- 200 gram lange vingers
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 kopje sterke koffie
- cacaopoeder, voor het bestrooien
Bereidingswijze:
Stap 1: Maak de mascarponevulling
Begin met het scheiden van de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. In een andere kom meng je de eidooiers, suiker en vanille-extract. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Vouw voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoorheen.
Stap 2: Bereid de aardbeien voor
Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Bewaar een paar plakjes voor de decoratie aan de bovenkant van de taart.
Stap 3: Doop de lange vingers in koffie
Doop de lange vingers één voor één in de sterke koffie en bedek de bodem van een springvorm met de gedrenkte koekjes.
Stap 4: Maak laagjes
Bedek de lange vingers met een laagje mascarponevulling en leg daar bovenop de plakjes aardbeien. Herhaal deze laagjes totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje mascarponevulling.
Stap 5: Laat de taart opstijven
Zet de taart in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven. Hierdoor worden de smaken goed opgenomen en wordt de taart stevig.
Stap 6: Decoreer de taart
Haal de taart uit de koelkast en verwijder de springvorm. Decoreer de bovenkant met de overgebleven plakjes aardbeien en bestrooi met cacaopoeder.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 stuk
- Calorieën: 350
- Vetten: 20 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwitten: 6 gram
Gezondheidsvoordelen:
Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten, die kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Mascarpone bevat calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Het is echter ook hoog in vet en calorieën, dus het moet met mate geconsumeerd worden.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 0 minuten
Totaal: 4 uur en 30 minuten