Snelle Taart Zonder Oven

Snelle Taart Zonder Oven

Zo bak je een romige appeltaart zonder oven. Bekijk meer lekkere
Zo bak je een romige appeltaart zonder oven. Bekijk meer lekkere from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 200 gram poedersuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram frambozen
  • 50 gram witte chocolade

Bereidingswijze:

Stap 1: Verkruimel de biscuitjes in een blender of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller totdat je fijne kruimels hebt.

Stap 2: Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de biscuitkruimels toe aan de gesmolten boter en meng goed door elkaar.

Stap 3: Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verdeel het boter-biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: Klop de roomkaas en poedersuiker samen in een kom tot een glad mengsel. Voeg de vanille-extract toe en meng nogmaals goed door elkaar.

Stap 5: Klop in een andere kom de slagroom stijf. Voeg de stijfgeklopte slagroom toe aan het roomkaasmengsel en vouw voorzichtig door elkaar, zodat je een luchtig mengsel krijgt.

Stap 6: Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het roomkaasmengsel gelijkmatig over de biscuitbodem.

Stap 7: Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze samen met de blauwe bessen en frambozen over de roomkaasvulling.

Stap 8: Smelt de witte chocolade au bain-marie en drizzle deze over de taart als decoratie.

Stap 9: Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 10: Haal de taart uit de springvorm en serveer direct.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart (10 porties)

  • Calorieën: 350
  • Vet: 21 gram
  • Koolhydraten: 36 gram
  • Eiwit: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze snelle taart zonder oven bevat verse vruchten zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. De roomkaasvulling levert eiwitten en calcium, terwijl de witte chocolade zorgt voor een zoete en romige smaak. Geniet van deze taart als traktatie bij speciale gelegenheden of gewoon als een verwenmoment voor jezelf!

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 4 uur

Totale tijd: 4 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *