Aardbeientaart Met Pudding Imperial

Aardbeientaart Met Pudding Imperial

Als Antwort auf die Boom Einbruch aardbeientaart met pudding Asche
Als Antwort auf die Boom Einbruch aardbeientaart met pudding Asche from www.victoriana.com
www.victoriana.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 75 gram suiker

– 1 ei

– snufje zout

Voor de vulling:

– 500 ml melk

– 100 gram suiker

– 1 zakje vanillepuddingpoeder

– 1 zakje slagroomversteviger

– 500 gram aardbeien

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

3. Vet een taartvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en de randen.

4. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de taartvorm in de oven. Bak het deeg 15 minuten blind.

5. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder de blindbakvulling. Bak de bodem nogmaals 10 minuten zonder de vulling.

6. Verhit ondertussen de melk in een pan op laag vuur.

7. Meng in een kom de suiker, vanillepuddingpoeder en slagroomversteviger.

8. Voeg een scheutje melk toe aan het mengsel en roer tot een glad papje.

9. Giet het papje al roerend bij de warme melk en verwarm het geheel nog 2 minuten totdat de pudding indikt.

10. Haal de pan van het vuur en laat de pudding afkoelen.

11. Was de aardbeien en snijd ze in plakjes.

12. Verdeel de afgekoelde pudding gelijkmatig over de taartbodem.

13. Leg de plakjes aardbei op de pudding en druk ze lichtjes aan.

14. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

15. Serveer de aardbeientaart met slagroom of vanillesaus.

Voedingswaarde per portie:

– Calorieën: 350

– Vet: 15 gram

– Koolhydraten: 50 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Aardbeien zijn een goede bron van vitamine C, vezels en antioxidanten. Ze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde huid. Daarnaast bevatten aardbeien weinig calorieën en zijn ze een heerlijke toevoeging aan elk gebak.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 25 minuten

Totale tijd: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *