Action Taartschep

Action Taartschep

Taartschep industrial zwart Da's leuk van Xenos
Taartschep industrial zwart Da's leuk van Xenos from www.xenos.nl
www.xenos.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder, vanille-extract en zout in een grote kom. Kneed het deeg goed door tot het een samenhangend geheel vormt.

Stap 2: Deeg rusten

Pak het deeg in met vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg steviger en makkelijker om mee te werken.

Stap 3: Deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter. Gebruik een deegroller om het deeg gelijkmatig uit te rollen.

Stap 4: Taartschep vormen

Snijd met behulp van een taartschep vormpjes uit het deeg. Druk de taartschep stevig in het deeg en beweeg heen en weer om het vormpje los te krijgen. Herhaal dit tot al het deeg op is.

Stap 5: Taartschep bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de taartschepjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 10-12 minuten goudbruin en gaar.

Stap 6: Taartschep serveren

Laat de taartschepjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. Je kunt ze eventueel nog decoreren met poedersuiker of glazuur.

Voedingswaarde:

Een portie van de action taartschep bevat gemiddeld 150 calorieën, 8 gram vet, 17 gram koolhydraten en 2 gram eiwit.

Gezondheidsvoordelen:

De action taartschep bevat vezels uit de bloem en is daardoor goed voor de spijsvertering. Daarnaast zorgen de eieren voor een goede bron van eiwitten. Het is wel belangrijk om de taartschep met mate te eten vanwege het suiker- en vetgehalte.

Bereidingstijd:

30 minuten

Oventijd:

10-12 minuten

Totale tijd:

42 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *