Soesjestaart Ah

Soesjestaart Ah

soesjestaart… Hof Keizersweel
soesjestaart… Hof Keizersweel from www.hofkeizersweel.nl
www.hofkeizersweel.nl

Ingrediëntenlijst:

  • 200 gram soesjes
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram melkchocolade
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Leg een bakplaat klaar met bakpapier.

Stap 2: Soesjes maken

Maak het soezendeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, of maak het zelf als je ervaren bent. Doe het deeg vervolgens in een spuitzak en spuit kleine bolletjes op de bakplaat. Bak de soesjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna volledig afkoelen.

Stap 3: Slagroom kloppen

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje. Doe dit in een grote kom zodat je straks de soesjes hieraan kunt toevoegen.

Stap 4: Soesjes vullen

Snijd de soesjes voorzichtig doormidden en vul ze met een toefje slagroom. Zet de gevulde soesjes even in de koelkast zodat de slagroom stevig kan worden.

Stap 5: Chocolade smelten

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doe dit door een pan met een laagje water op het vuur te zetten en hierin een hittebestendige kom te plaatsen. Breek de chocolade in stukjes en doe dit in de kom. Roer regelmatig totdat de chocolade volledig gesmolten is. Herhaal dit proces met de witte en melkchocolade.

Stap 6: Soesjestaart opbouwen

Neem een ronde taartvorm en begin met een laagje gesmolten pure chocolade op de bodem. Plaats hier vervolgens een aantal gevulde soesjes bovenop. Herhaal dit proces totdat alle soesjes op zijn. Eindig met een laagje gesmolten chocolade.

Stap 7: Chocolade decoratie

Drizzle wat gesmolten witte en melkchocolade over de soesjestaart voor een mooi effect. Laat de taart daarna opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Stap 8: Serveren

Haal de soesjestaart uit de koelkast en snijd hem in mooie stukken. Serveer de taart op een bordje en geniet van deze heerlijke traktatie!

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van de soesjestaart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties. Hieronder vind je de geschatte voedingswaarde per 100 gram:

  • Energie: 350 kcal
  • Vetten: 25 gram
  • Verzadigde vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Suikers: 20 gram
  • Eiwitten: 4 gram
  • Zout: 0.1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel de soesjestaart niet per se gezond is, kan het wel een heerlijke traktatie zijn voor speciale gelegenheden. Het bevat een combinatie van slagroom en chocolade, die beide energie en verzadiging kunnen bieden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze taart ook veel suiker en vet bevat, dus het is het beste om er met mate van te genieten.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Baktijd: 20 minuten

Totale tijd: 2 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *