Mandarijnen Kwarktaart Zelf Maken

Mandarijnen Kwarktaart Zelf Maken

Kwarktaart met mandarijntjes
Kwarktaart met mandarijntjes from overeten.com
overeten.com

Ingrediënten

  • 200 gram Maria biscuits
  • 100 gram boter
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 4 gelatineblaadjes
  • 2 mandarijnen
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem maken

Verkruimel de Maria biscuits met behulp van een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en voeg de verkruimelde biscuits toe. Roer goed door totdat alle biscuits bedekt zijn met gesmolten boter.

Druk het biscuitmengsel stevig aan in de bodem van een springvorm en zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Gelatineblaadjes weken

Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Laat ze ongeveer 5 minuten weken, totdat ze zacht en buigbaar zijn.

Stap 3: Mandarijnen persen en raspen

Pers de mandarijnen uit en rasp de schil van één mandarijn. Zet het sap en de rasp apart.

Stap 4: Kwarkvulling maken

Klop de kwark, suiker en het vanillemerg van het vanillestokje door elkaar in een grote kom. Zorg ervoor dat alle suiker goed is opgenomen door de kwark.

Klop in een andere kom de slagroom stijf. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze in een klein pannetje totdat ze volledig gesmolten zijn.

Voeg de gesmolten gelatine toe aan de kwark en meng goed door. Voeg vervolgens het mandarijnensap en de rasp toe aan de kwark en meng opnieuw goed door.

Spatel tot slot voorzichtig de stijfgeklopte slagroom door de kwarkvulling totdat alles goed gemengd is.

Stap 5: Taart samenstellen

Haal de springvorm uit de koelkast en giet de kwarkvulling op de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Het liefst laat je de taart een hele nacht staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Stap 6: Serveren

Haal de taart voorzichtig uit de springvorm en snijd in mooie punten. Serveer de mandarijnen kwarktaart met een beetje slagroom en eventueel wat extra rasp van de mandarijnen.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart)

  • Calorieën: 320
  • Vetten: 18 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze mandarijnen kwarktaart is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond. Mandarijnen zijn rijk aan vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid. Kwark is een goede bron van eiwitten en bevat weinig vet. Het is ook een goede bron van calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Door het gebruik van magere kwark en het weglaten van toegevoegde suikers, is deze taart ook nog eens een verantwoorde keuze.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Koeltijd: 4 uur

Totaal: 4 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *