Blue Velvet Taart Recept

Blue Velvet Taart Recept

Red velvet taart • EEFSFOOD
Red velvet taart • EEFSFOOD from www.eefsfood.nl
www.eefsfood.nl

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 120 ml karnemelk
  • Blauwe kleurstof
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • Verse bessen, voor decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bestuif met bloem.

Stap 2: In een grote kom, meng de boter en suiker tot een luchtige massa. Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door het vanille-extract en azijn. Mix goed.

Stap 3: In een aparte kom, zeef de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel, afwisselend met de karnemelk. Mix tot een glad beslag.

Stap 4: Voeg een paar druppels blauwe kleurstof toe aan het beslag en meng goed. Voeg meer kleurstof toe indien gewenst, totdat de gewenste kleur is bereikt.

Stap 5: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken.

Stap 6: Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

Stap 7: Terwijl de taart afkoelt, maak de roomkaasvulling. Klop de roomkaas en poedersuiker samen tot een glad mengsel. Voeg de slagroom toe en klop tot stijve pieken ontstaan.

Stap 8: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Smeer een laag roomkaasvulling op de onderste helft van de taart. Plaats de bovenste helft er bovenop.

Stap 9: Bedek de taart volledig met de resterende roomkaasvulling. Gebruik een spatel om de bovenkant en zijkanten glad te strijken.

Stap 10: Garneer de taart met verse bessen naar keuze.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak

Calorieën: 350

Vetten: 20g

Koolhydraten: 40g

Eiwitten: 5g

Gezondheidsvoordelen

Deze blue velvet taart is niet alleen heerlijk, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. De roomkaasvulling bevat calcium, wat essentieel is voor sterke botten en tanden. De bessen die als decoratie worden gebruikt, zijn rijk aan antioxidanten en bevatten veel vitamines en mineralen. Het eten van bessen kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de algehele gezondheid. Het toevoegen van een beetje kleurstof aan de taart voegt ook wat plezier toe aan het bakproces en kan een positief effect hebben op je humeur.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *