Rabarber Recepten Hartige Taart

Rabarber Recepten Hartige Taart

Eet lekker Rabarberkwarktaart
Eet lekker Rabarberkwarktaart from eetlekker.blogspot.com
eetlekker.blogspot.com

Wat is rabarber?

Rabarber is een groente die vaak wordt gebruikt in zoete gerechten, maar het kan ook gebruikt worden in hartige taarten. Het heeft een friszure smaak en een knapperige textuur. Rabarber is rijk aan vitamines en mineralen en heeft verschillende gezondheidsvoordelen.

Ingrediënten

Voor de hartige taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram rabarber
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram feta kaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 50 gram boter
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de bodem voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter. Meng de bloem, boter en een snufje zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak. Leg het deeg in de taartvorm en druk het aan met je handen. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 2: Bereid de vulling voor

Schil de rabarber en snijd het in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de rabarber toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Maak het eimengsel

Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Meng goed door elkaar. Verkruimel de feta kaas en voeg deze samen met de geraspte kaas toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Vul de taart

Verdeel het rabarbermengsel over de bodem van de taart. Giet het eimengsel er overheen, zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is.

Stap 5: Bak de taart

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart)

  • Calorieën: 250
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Eiwit: 10 gram
  • Vezels: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Rabarber is een goede bron van vitamine C, vitamine K en calcium. Het kan helpen bij de spijsvertering en het verlagen van het cholesterolgehalte. Daarnaast bevat het ook antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *