Kwarktaart Maken Gezond

Kwarktaart Maken Gezond

Aardbeien kwarktaart Fit met Maudy Recept gezonde taart notenbodem
Aardbeien kwarktaart Fit met Maudy Recept gezonde taart notenbodem from maudytiggelaven.nl
maudytiggelaven.nl

Ingrediënten

Bodem:

– 200 gram volkoren koekjes

– 80 gram gesmolten kokosolie

– 1 theelepel kaneel

– 1 eetlepel honing

Vulling:

– 500 gram magere kwark

– 200 gram Griekse yoghurt

– 3 blaadjes gelatine

– 2 eetlepels honing

– 1 theelepel vanille-extract

– 200 gram gemengde bessen (aardbeien, blauwe bessen, frambozen)

Bereidingswijze

Bodem:

1. Verkruimel de volkoren koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller.

2. Smelt de kokosolie in een pannetje en meng dit met de koekkruimels, kaneel en honing.

3. Bedek de bodem van een springvorm met het mengsel en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.

4. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.

Vulling:

1. Week de gelatineblaadjes in koud water.

2. Meng de kwark, Griekse yoghurt, honing en vanille-extract in een kom.

3. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

4. Voeg het gelatinemengsel toe aan de kwarkvulling en meng goed door.

5. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de kwarkvulling gelijkmatig over de bodem.

6. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

7. Garneer de taart vlak voor het serveren met gemengde bessen.

Voedingswaarde

Deze gezonde kwarktaart bevat per portie (1/8 van de taart):

– Calorieën: 250

– Eiwitten: 15 gram

– Koolhydraten: 30 gram

– Vetten: 8 gram

– Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze gezonde kwarktaart is een verantwoorde keuze als dessert of tussendoortje. Kwark en Griekse yoghurt zijn beide rijk aan eiwitten, wat zorgt voor een verzadigd gevoel en helpt bij het behouden en opbouwen van spiermassa. Daarnaast bevatten ze weinig vet en suiker, waardoor de taart een gezondere optie is dan traditionele taarten.

De bodem van volkoren koekjes zorgt voor vezels en complexe koolhydraten, die langzamer verteren en zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. De toevoeging van gemengde bessen geeft de taart een frisse smaak en levert antioxidanten, vitamines en mineralen.

Prep Tijd, Kooktijd, Totale Tijd

– Voorbereidingstijd: 20 minuten

– Koeltijd: 3 uur

– Totale tijd: 3 uur en 20 minuten

Stap-voor-stap methode

1. Verkruimel de volkoren koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller.

2. Smelt de kokosolie in een pannetje en meng dit met de koekkruimels, kaneel en honing.

3. Bedek de bodem van een springvorm met het mengsel en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.

4. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.

5. Week de gelatineblaadjes in koud water.

6. Meng de kwark, Griekse yoghurt, honing en vanille-extract in een kom.

7. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

8. Voeg het gelatinemengsel toe aan de kwarkvulling en meng goed door.

9. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de kwarkvulling gelijkmatig over de bodem.

10. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

11. Garneer de taart vlak voor het serveren met gemengde bessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *