Baktijd Hartige Taart Bladerdeeg

Baktijd Hartige Taart Bladerdeeg

Kell's Kitchen Hartige taart met geitenkaas, rode ui en aubergine
Kell's Kitchen Hartige taart met geitenkaas, rode ui en aubergine from inkellskitchen.blogspot.com
inkellskitchen.blogspot.com

Ingrediënten:

– 6 plakjes bladerdeeg

– 200 gram spekjes

– 1 ui

– 1 teentje knoflook

– 200 gram champignons

– 4 eieren

– 200 ml room

– 100 gram geraspte kaas

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Stap 2: Spekjes bakken

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter tot ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 3: Ui en knoflook snijden

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 4: Champignons bakken

Verhit een beetje olie of boter in dezelfde koekenpan en bak de champignons samen met de ui en knoflook tot ze goudbruin zijn. Haal de pan van het vuur.

Stap 5: Eieren en room mengen

Klop de eieren los in een kom en meng ze met de room. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Stap 6: Bladerdeeg in taartvorm

Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bodem en randen goed bedekt zijn.

Stap 7: Vullen met spekjes en groenten

Verdeel de spekjes en het champignonmengsel over de bodem van de taartvorm.

Stap 8: Ei-roommengsel toevoegen

Giet het ei-roommengsel over de spekjes en groenten in de taartvorm.

Stap 9: Bestrooien met kaas

Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de bovenkant van de taart.

Stap 10: Bakken in de oven

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Stap 11: Serveren

Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de hartige taart warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarde:

– Energie: 450 kcal

– Vet: 30 gram

– Koolhydraten: 25 gram

– Eiwit: 20 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met bladerdeeg bevat veel eiwitten uit de eieren en spekjes. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en reparatie van lichaamsweefsels. Daarnaast bevatten champignons veel vitamines en mineralen, zoals vitamine B en selenium. Deze kunnen bijdragen aan een goede werking van het immuunsysteem en de stofwisseling.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 15 minuten

– Bakken: 30-35 minuten

– Totale tijd: 45-50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *