Banaan Mascarpone Taart

Banaan Mascarpone Taart

Bananen mascarpone taart
Bananen mascarpone taart from www.puur-eten-leven.nl
www.puur-eten-leven.nl

Ingrediënten:

– 200 gram digestive koekjes

– 100 gram boter

– 500 gram mascarpone

– 100 gram poedersuiker

– 3 rijpe bananen

– 1 theelepel vanille-extract

– 200 milliliter slagroom

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels citroensap

– Geraspte chocolade (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Bodem maken

Verkruimel de digestive koekjes in een keukenmachine of doe ze in een zak en sla erop met een deegroller tot fijne kruimels.

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en meng goed.

Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm en zet in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Mascarponevulling maken

Klop de mascarpone en poedersuiker samen tot een glad mengsel.

Prak één banaan fijn en voeg deze toe aan het mascarponemengsel. Meng goed door elkaar.

Voeg het vanille-extract toe en meng nogmaals goed door elkaar.

Stap 3: Slagroom toevoegen

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Voeg de slagroom toe aan het mascarponemengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

Zet het mascarponemengsel in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: Bananen toevoegen

Snijd de overgebleven bananen in plakjes en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.

Verdeel de plakjes banaan over de bodem van de taartvorm.

Stap 5: Taart opbouwen

Giet het mascarponemengsel over de plakjes banaan in de taartvorm.

Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Bestrooi de taart eventueel met geraspte chocolade voor een extra touch.

Stap 6: Opstijven en serveren

Zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de taart uit de koelkast en snijd in stukken om te serveren.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 25 gram per portie

– Koolhydraten: 30 gram per portie

– Eiwitten: 5 gram per portie

Gezondheidsvoordelen:

– Bananen zijn rijk aan kalium, wat helpt bij het reguleren van de bloeddruk.

– Mascarpone bevat calcium, wat goed is voor sterke botten en tanden.

– Slagroom kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering vanwege het vetgehalte.

– Citroensap kan het immuunsysteem versterken vanwege de vitamine C.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Koeltijd: 2 uur

– Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *