Hartige Taart Voor Grote Groep

Hartige Taart Voor Grote Groep

Hartige taart met tonijn en prei Domaine Malpas kookt
Hartige taart met tonijn en prei Domaine Malpas kookt from domainemalpaskookt.com
domainemalpaskookt.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 300 gram bloem

– 150 gram koude boter

– 1 ei

– Snufje zout

– 2 eetlepels ijskoud water

Voor de vulling:

– 500 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika, courgette, champignons)

– 200 gram spekjes

– 1 ui

– 200 gram geraspte kaas

– 4 eieren

– 200 ml melk

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Deeg:

1. Meng de bloem, boter en zout in een kom. Kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg.

2. Voeg het ei en het ijskoude water toe en kneed dit tot een samenhangend deeg.

3. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd de groenten en ui in kleine stukjes.

3. Bak de spekjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Voeg daarna de ui toe en bak deze glazig.

4. Voeg de groenten toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met zout en peper.

De taart:

1. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm.

2. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

3. Verdeel het groentenmengsel over de bodem van de taart.

4. Klop de eieren los met de melk en giet dit over de groenten.

5. Strooi de geraspte kaas over de taart.

6. Bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vetten: 20 gram

– Koolhydraten: 30 gram

– Eiwitten: 12 gram

– Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart zit boordevol groenten, wat zorgt voor een goede dosis vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het ook eiwitten uit de eieren en kaas, wat helpt bij de opbouw en het herstel van spieren. Het deeg van de taart is gemaakt van bloem, wat een bron is van koolhydraten voor energie. Door de groenten en het eiwitrijke beleg is deze taart een voedzaam gerecht dat zowel lekker als gezond is.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 45 minuten

– Bereiding: 35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *