Bananenbavarois Taart Recept

Bananenbavarois Taart Recept

Mini banana bavarois pastries FunCakes
Mini banana bavarois pastries FunCakes from funcakes.com
funcakes.com

Ingrediënten

Voor de bodem:

– 200 gram biscuitjes

– 100 gram boter

Voor de vulling:

– 4 bananen

– 500 ml slagroom

– 100 gram suiker

– 2 zakjes vanillesuiker

– 8 blaadjes gelatine

Voor de topping:

– 2 bananen

– 250 ml slagroom

– 1 zakje klopfix

– Chocoladeschaafsel

Benodigdheden

– Springvorm (24 cm)

– Keukenmachine

– Steelpan

– Mixer

– Spatel

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem

Verkruimel de biscuitjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De vulling

Week de gelatineblaadjes in koud water. Pureer de bananen met een staafmixer of blender. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Verwarm een klein beetje slagroom in een steelpan en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Meng dit vervolgens door de rest van de slagroom. Voeg de gepureerde bananen toe aan het slagroommengsel en meng goed door elkaar. Giet de vulling op de bodem in de springvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Stap 3: De topping

Snijd de bananen in plakjes. Klop de slagroom stijf met de klopfix. Verdeel de plakjes banaan over de opgesteven taart en bedek met een laagje slagroom. Garneer met chocoladeschaafsel. Zet de taart nog even terug in de koelkast om de slagroom op te laten stijven.

Voedingswaarde

Per portie:

– Energie: 350 kcal

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 40 gram

– Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Bananen bevatten veel voedingsvezels, vitamine C en kalium. Ze zijn goed voor de spijsvertering en helpen tegen een hoge bloeddruk. Daarnaast zorgen ze voor een langdurig verzadigd gevoel, waardoor ze ook geschikt zijn als tussendoortje.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten

– Koeltijd: 3 uur

– Totale tijd: 3 uur en 30 minuten

Geniet van je zelfgemaakte bananenbavarois taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *