Bananenbavarois Taart Recept
Ingrediënten
Voor de bodem:
– 200 gram biscuitjes
– 100 gram boter
Voor de vulling:
– 4 bananen
– 500 ml slagroom
– 100 gram suiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 8 blaadjes gelatine
Voor de topping:
– 2 bananen
– 250 ml slagroom
– 1 zakje klopfix
– Chocoladeschaafsel
Benodigdheden
– Springvorm (24 cm)
– Keukenmachine
– Steelpan
– Mixer
– Spatel
Bereidingswijze
Stap 1: De bodem
Verkruimel de biscuitjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: De vulling
Week de gelatineblaadjes in koud water. Pureer de bananen met een staafmixer of blender. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Verwarm een klein beetje slagroom in een steelpan en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Meng dit vervolgens door de rest van de slagroom. Voeg de gepureerde bananen toe aan het slagroommengsel en meng goed door elkaar. Giet de vulling op de bodem in de springvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Stap 3: De topping
Snijd de bananen in plakjes. Klop de slagroom stijf met de klopfix. Verdeel de plakjes banaan over de opgesteven taart en bedek met een laagje slagroom. Garneer met chocoladeschaafsel. Zet de taart nog even terug in de koelkast om de slagroom op te laten stijven.
Voedingswaarde
Per portie:
– Energie: 350 kcal
– Vet: 20 gram
– Koolhydraten: 40 gram
– Eiwitten: 4 gram
Gezondheidsvoordelen
Bananen bevatten veel voedingsvezels, vitamine C en kalium. Ze zijn goed voor de spijsvertering en helpen tegen een hoge bloeddruk. Daarnaast zorgen ze voor een langdurig verzadigd gevoel, waardoor ze ook geschikt zijn als tussendoortje.
Bereidingstijd
– Voorbereiding: 30 minuten
– Koeltijd: 3 uur
– Totale tijd: 3 uur en 30 minuten
Geniet van je zelfgemaakte bananenbavarois taart!