Stapeltaart Maken Stap Voor Stap

Stapeltaart Maken Stap Voor Stap

ZELF EEN STAPELTAART MAKEN YouTube
ZELF EEN STAPELTAART MAKEN YouTube from www.youtube.com
www.youtube.com

Ingrediëntenlijst

Voor de cake:

  • 500 gram boter
  • 500 gram suiker
  • 500 gram bloem
  • 8 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Voor de vulling en decoratie:

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram poedersuiker
  • vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
  • chocoladeschaafsel
  • sprinkles of andere decoratie naar keuze

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet drie ronde bakvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.

Stap 2: Bereid de cake

In een grote kom, mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, gevolgd door het vanille-extract. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom en mix tot een glad beslag.

Stap 3: Bak de cake

Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie bakvormen. Bak de cakes in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakes volledig afkoelen op een rooster.

Stap 4: Maak de vulling

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Voeg de mascarpone toe en mix tot een stevig mengsel.

Stap 5: Stapel de taart

Leg de eerste cake op een taartplateau en verdeel een laag van de vulling erover. Plaats de tweede cake erop en herhaal dit. Eindig met de derde cake.

Stap 6: Decoreer de taart

Gebruik een spatel om de rest van de vulling rondom de taart te smeren. Versier de taart met vers fruit, chocoladeschaafsel en sprinkles.

Stap 7: Serveer en geniet

Laat de taart minimaal een uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert. Snijd in mooie punten en geniet van deze heerlijke stapeltaart!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 450

Vet: 25 gram

Koolhydraten: 50 gram

Eiwit: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze stapeltaart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart een positief effect hebben op je humeur. Het is belangrijk om te genieten van lekkere traktaties zoals deze, maar wel met mate. Het delen van deze taart met vrienden en familie kan ook zorgen voor gezelligheid en verbondenheid.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 30 minuten

Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *