Biscuit Taart Doormidden Snijden

Biscuit Taart Doormidden Snijden

Colourful Confetti Cake
Colourful Confetti Cake from www.haremaristeit.nl
www.haremaristeit.nl

Ingrediënten:

  • 2 biscuittaarten
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 250 gram verse aardbeien
  • 250 gram verse frambozen
  • 250 gram verse bosbessen
  • 250 gram verse bramen

Gezondheidsvoordelen:

Het eten van verse bessen kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Ze zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Bessen kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering en het verlagen van het risico op bepaalde ziekten, zoals hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn ze ook nog eens heerlijk van smaak!

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 1 uur

Totaal: 1 uur 30 minuten

Stap 1: Slagroom kloppen

Begin met het kloppen van de slagroom in een grote kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot de slagroom stijve pieken vormt. Zet de geklopte slagroom vervolgens in de koelkast om koel te blijven terwijl je de biscuittaarten snijdt.

Stap 2: Biscuittaarten doormidden snijden

Leg een van de biscuittaarten op een snijplank en gebruik een groot mes om de taart voorzichtig horizontaal doormidden te snijden. Herhaal deze stap met de tweede biscuittaart. Je hebt nu vier dunne biscuitlagen.

Stap 3: Bessen wassen

Was de verse aardbeien, frambozen, bosbessen en bramen grondig onder koud water. Dep ze voorzichtig droog met een schone keukendoek.

Stap 4: Biscuittaart opbouwen

Begin met een van de biscuitlagen en leg deze op een serveerschaal. Smeer een laag geklopte slagroom over de bovenkant van de biscuitlaag en leg er een handvol gemengde bessen bovenop. Herhaal deze stap met de overige biscuitlagen, slagroom en bessen.

Stap 5: Taart decoreren

Gebruik wat extra slagroom om de bovenkant van de taart te versieren. Je kunt ook extra bessen toevoegen voor een kleurrijk effect. Zet de taart vervolgens minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 6: Serveren

Haal de taart uit de koelkast en snijd deze in mooie gelijke stukken. Serveer de biscuittaart als dessert bij een feestelijke gelegenheid of gewoon als traktatie voor jezelf!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk biscuittaart

Calorieën: 350

Vetten: 20 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwitten: 5 gram

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *