Hartige Taart Voor Kerst

Hartige Taart Voor Kerst

Hartige taart met prei en courgette Koken&Bakken doe je zo
Hartige taart met prei en courgette Koken&Bakken doe je zo from kokenenbakkendoejezo.nl
kokenenbakkendoejezo.nl

Introductie

Met kerst wordt er vaak uitgebreid gekookt en gegeten. Een hartige taart is een heerlijk gerecht dat perfect past bij een feestelijke kerstmaaltijd. Deze taart is gevuld met smaakvolle ingrediënten en kan zowel warm als koud geserveerd worden. In dit artikel delen we een heerlijk recept voor een hartige taart voor kerst.

Ingrediënten

Voor de taartbodem heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koud water
  • snufje zout

Voor de vulling van de taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram champignons
  • 200 gram spinazie
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Volg onderstaande stappen om de hartige taart voor kerst te maken:

Stap 1: Begin met het maken van het deeg voor de taartbodem. Meng de bloem, boter, ei, water en zout in een kom en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 3: Bak de spekjes in een pan zonder olie of boter totdat ze knapperig zijn. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan. Bak het geheel even mee totdat de ui glazig is.

Stap 4: Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak de champignons totdat ze goudbruin zijn.

Stap 5: Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Stap 6: Vet een taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 7: Verdeel het spekjesmengsel over de bodem van de taart. Strooi hier de geraspte kaas overheen.

Stap 8: Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel over de vulling.

Stap 9: Bak de hartige taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Deze hartige taart voor kerst bevat per portie ongeveer:

  • Energie: 400 kcal
  • Vetten: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 15 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart bevat verschillende gezonde ingrediënten. Spinazie bijvoorbeeld is rijk aan vitamines en mineralen, zoals vitamine A, C en K, ijzer en magnesium. Daarnaast bevat het ook veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Champignons bevatten weinig calorieën, maar zijn wel een goede bron van eiwitten en vezels. Eieren bevatten veel essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine B12, vitamine D en eiwitten. Kortom, deze hartige taart is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond!

Bereidingstijd

De totale bereidingstijd voor deze hartige taart is ongeveer 1 uur en 30 minuten. Hierbij is de rusttijd van het deeg inbegrepen.

Prep tijd: 30 minuten

Kooktijd: 40 minuten

Totaal tijd: 1 uur en 30 minuten

Conclusie

Deze hartige taart voor kerst is een heerlijk gerecht dat perfect past bij een feestelijke maaltijd. Met smaakvolle ingrediënten zoals spekjes, champignons en spinazie is deze taart een echte smaakexplosie. Serveer de taart warm of koud en geniet van een heerlijke kerstmaaltijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *