Bladerdeeg Taart Hartig
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 300 gram gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 100 gram champignons, in plakjes
- 100 gram geraspte kaas
- 3 eieren
- 150 ml melk
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Stap 1: Het gehakt bakken
Verhit een beetje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak deze mee tot ze glazig zijn.
Stap 2: Groenten toevoegen
Voeg de blokjes rode paprika, courgette en plakjes champignons toe aan het gehaktmengsel. Bak deze mee tot ze zacht zijn.
Stap 3: Het bladerdeeg voorbereiden
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap die in de bakvorm past. Vet de bakvorm in en bekleed deze met het bladerdeeg.
Stap 4: Het gehaktmengsel in de taartvorm doen
Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
Stap 5: De eieren en melk mengen
Klop de eieren los in een kom en meng de melk erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6: Het eimengsel over de taart gieten
Giet het eimengsel over het gehaktmengsel in de taartvorm. Zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is.
Stap 7: De taart bakken
Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de taart stevig aanvoelt.
Stap 8: De taart serveren
Laat de taart iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en serveer warm.
Voedingswaarde
Deze bladerdeeg taart hartig bevat per portie ongeveer:
- Calorieën: 400
- Vetten: 25 gram
- Koolhydraten: 30 gram
- Eiwitten: 15 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze bladerdeeg taart hartig bevat verschillende gezonde ingrediënten. Gehakt is een goede bron van eiwitten en ijzer. Groenten zoals paprika, courgette en champignons zijn rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Bladerdeeg bevat weliswaar veel vet, maar door deze taart met mate te eten en te combineren met gezonde voedingsmiddelen, kan het een lekkere en voedzame maaltijd zijn.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten